Šie sluoksniuotos tešlos suktinukai greitas ir paprastai pagaminamas užkandis, kuris tiks tiek prie vaišių stalo, tiek į iškylas. Gaminau juos su kumpiu, fermentiniu sūriu ir pomidorų padažu. Tad visi produktai paprasti ir gardūs, o toks užkandis patiks net ir vaikams. Mano gaminti suktinukai buvo visai nedideli, nes pjausčiau juos gana plonai. Taip pat jie ir kepė trumpai. Galite juos pjaustyti ir storiau – tada jie bus kaip mažos bandelės.
Naudojau šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą, kurią kambario temperatūroje atšildžiau, o po to šiek tiek iškočiojau. Šiuos suktinukus geriausia suvartoti tą pačią dieną.

Kitos suktinukų įdarų idėjos
- Rikota, tarkuota mocarela, špinatai
- Kreminis sūris, feta ir špinatai
- Pomidorų padažas, vištiena, fermentinis sūris
- Kreminis sūrelis, pievagrybiai, fermentinis sūris
- Karamelizuoti svogūnai, čederio sūris
- Pesto padažas, mocarelos sūris
Kaip pagaminti sluoksniuotos tešlos suktinukus?
Sluoksniuota tešla: ją atšildome, stalą lengvai pabarstome miltais ir plonai iškočiojame.
Įdaras: kumpelį smulkiai supjaustome, fermentinį sūrį sutarkuojame burokine tarka. Ant tešlos labai plonu sluoksniu uždedame pomidorų padažo, paliekame kraštus neuždengtus. Tolygiai uždedame kumpelį, sūrį, viršų užbarstome džiovintais krapais.
Tešlos susukimas: ją susukame į volelį, susūkimo siūlė turi likti apačioje. Tešlą galima palaikyti šaldytuve, bet nebūtina to daryti. Aštriu peiliu perpjauname per pusę, tada į 2 dalis, vėl į 2. Tada į 2 ar į 3 dalis.
Kepimas: suktinukus padedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Rankomis paformuojame apvalią formą (bet nespaudžiame). Viršų ir šonus aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių ar kol suktinukų viršus bus auksinės spalvos. Į pabaigą galima lengvai apskrudinti su vėjelio funkcija.
Kiti užkandžių receptai











Sluoksniuotos tešlos suktinukai su kumpiu ir sūriu
- Porcijų skaičius: 20 (ar 16)
- 1 porcijos maistinė vertė: 63 kcal, angliavandenių 4,6 g, riebalų 4,1 g, baltymų 2,5 g
- Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
- 1 didelio lapo (250 g) sluoksniuotos tešlos
- 80 g kumpelio
- 80 g fermentinio sūrio
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- žiupsnelio džiovintų krapų
- miltų, pabarstymui
- kiaušinio plakinio (jį lengvai išplakame)
Gaminimas:
- Sluoksniuotą tešlą atšildome, stalą lengvai pabarstome miltais ir plonai iškočiojame.
- Kumpelį smulkiai supjaustome, fermentinį sūrį sutarkuojame burokine tarka.
- Ant tešlos labai plonu sluoksniu uždedame pomidorų padažo, paliekame kraštus neuždengtus.
- Tolygiai uždedame kumpelį, sūrį, viršų užbarstome džiovintais krapais.
- Tešlą susukame į volelį, susūkimo siūlė turi likti apačioje. Tešlą galima palaikyti šaldytuve, bet nebūtina to daryti.
- Aštriu peiliu perpjauname per pusę, tada į 2 dalis, vėl į 2. Tada į 2 ar į 3 dalis.
- Suktinukus padedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Rankomis paformuojame apvalią formą (bet nespaudžiame). Viršų ir šonus aptepame kiaušinio plakiniu.
- Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių ar kol suktinukų viršus bus auksinės spalvos. Į pabaigą galima lengvai apskrudinti su vėjelio funkcija.