Skip to content

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su kumpiu ir sūriu – vieno kąsnio užkandis

  • by

Šie sluoksniuotos tešlos suktinukai greitas ir paprastai pagaminamas užkandis, kuris tiks tiek prie vaišių stalo, tiek į iškylas. Gaminau juos su kumpiu, fermentiniu sūriu ir pomidorų padažu. Tad visi produktai paprasti ir gardūs, o toks užkandis patiks net ir vaikams. Mano gaminti suktinukai buvo visai nedideli, nes pjausčiau juos gana plonai. Taip pat jie ir kepė trumpai. Galite juos pjaustyti ir storiau – tada jie bus kaip mažos bandelės.

Naudojau šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą, kurią kambario temperatūroje atšildžiau, o po to šiek tiek iškočiojau. Šiuos suktinukus geriausia suvartoti tą pačią dieną.

Sluoksniuotos tešlos suktinukai

Kitos suktinukų įdarų idėjos

  • Rikota, tarkuota mocarela, špinatai
  • Kreminis sūris, feta ir špinatai
  • Pomidorų padažas, vištiena, fermentinis sūris
  • Kreminis sūrelis, pievagrybiai, fermentinis sūris
  • Karamelizuoti svogūnai, čederio sūris
  • Pesto padažas, mocarelos sūris

Kaip pagaminti sluoksniuotos tešlos suktinukus?

Sluoksniuota tešla: ją atšildome, stalą lengvai pabarstome miltais ir plonai iškočiojame.

Įdaras: kumpelį smulkiai supjaustome, fermentinį sūrį sutarkuojame burokine tarka. Ant tešlos labai plonu sluoksniu uždedame pomidorų padažo, paliekame kraštus neuždengtus. Tolygiai uždedame kumpelį, sūrį, viršų užbarstome džiovintais krapais.

Tešlos susukimas: ją susukame į volelį, susūkimo siūlė turi likti apačioje. Tešlą galima palaikyti šaldytuve, bet nebūtina to daryti. Aštriu peiliu perpjauname per pusę, tada į 2 dalis, vėl į 2. Tada į 2 ar į 3 dalis.

Kepimas: suktinukus padedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Rankomis paformuojame apvalią formą (bet nespaudžiame). Viršų ir šonus aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių ar kol suktinukų viršus bus auksinės spalvos. Į pabaigą galima lengvai apskrudinti su vėjelio funkcija.

    Kiti užkandžių receptai

    Sluoksniuotos tešlos suktinukų gaminimas
    Sluoksniuotos tešlos suktinukų įdaras
    Sluoksniuotos tešlos paruošimas
    Sluoksniuotos tešlos susukimas
    Sluoksniuotos tešlos volelis
    Sluoksniuotos tešlos pjaustymas
    Sluoksniuotos tešlos pjaustymas į 8 dalis
    Sluoksniuotos tešlos pjaustymas į 20 dalių
    Suktinukai su kumpiu ir sūriu
    Tešlos suktinukai
    Užkandis iš sluoksniuotos tešlos

    Sluoksniuotos tešlos suktinukai su kumpiu ir sūriu

    • Porcijų skaičius: 20 (ar 16)
    • 1 porcijos maistinė vertė: 63 kcal, angliavandenių 4,6 g, riebalų 4,1 g, baltymų 2,5 g
    • Paruošimo laikas: 30 minučių

    Jums reikės:

    • 1 didelio lapo (250 g) sluoksniuotos tešlos
    • 80 g kumpelio
    • 80 g fermentinio sūrio
    • 2 valg. š. pomidorų padažo
    • žiupsnelio džiovintų krapų
    • miltų, pabarstymui
    • kiaušinio plakinio (jį lengvai išplakame)

    Gaminimas:

    1. Sluoksniuotą tešlą atšildome, stalą lengvai pabarstome miltais ir plonai iškočiojame.
    2. Kumpelį smulkiai supjaustome, fermentinį sūrį sutarkuojame burokine tarka.
    3. Ant tešlos labai plonu sluoksniu uždedame pomidorų padažo, paliekame kraštus neuždengtus.
    4. Tolygiai uždedame kumpelį, sūrį, viršų užbarstome džiovintais krapais.
    5. Tešlą susukame į volelį, susūkimo siūlė turi likti apačioje. Tešlą galima palaikyti šaldytuve, bet nebūtina to daryti.
    6. Aštriu peiliu perpjauname per pusę, tada į 2 dalis, vėl į 2. Tada į 2 ar į 3 dalis.
    7. Suktinukus padedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Rankomis paformuojame apvalią formą (bet nespaudžiame). Viršų ir šonus aptepame kiaušinio plakiniu.
    8. Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių ar kol suktinukų viršus bus auksinės spalvos. Į pabaigą galima lengvai apskrudinti su vėjelio funkcija.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *