Šios kesadilijos su jautiena yra sočios, maistingos, lengvai pagaminamos ir jas sunku sustoti valgyti. Šį meksikietiškos virtuvės užkandį galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Tad jį galima įsidėti ir į iškylą gamtoje ar į pietų dėžutę. Šiose kesadilijose yra daug baltymų, taip pat kadangi naudojome viso grūdo tortilijas, jos ilgam suteiks sotumą. Rekomenduoju naudoti viso grūdo tortilijas, nes jos yra tvirtesnės, storesnės, nei įprastos tortilijos.
Šias kesadilijas gaminau su įprastu fermentiniu sūriu, bet jį galite keisti čederio sūriu, kuris dažnai naudojamas meksikietiškoje virtuvėje.
Kesadilijas patiekiau su takų padažu, bet tinka grietinė, graikiškas jogurtas, gvakamolė, salsa ir įvairūs padažai.

Kokie gali būti kesadilijų įdarai?
Jeigu nenorite naudoti jautienos, vietoj jos naudokite maltą vištieną, kalakutieną ar jautieną. Taip pat tinka plėšyta ar kepta vištiena, jautiena ar kiauliena.
Taip pat galite naudoti lašišą, krevetes, sutrintas pupeles, kumpio riekeles arba galite kesadilijas gaminti tik su sūriu. Iš daržovių visada tinka pievagrybiai, špinatai, pomidorai, paprikos ar kitos plonai ir smulkiai pjaustytos daržovės.
Kaip pagaminti kesadilijas su jautiena?
Įdaro paruošimas: Keptuvę įkaitiname iki aukštos kaitros (aliejaus pilti nereikia), sudedame maltą jautieną, smulkiai pjaustytą svogūną ir kepame apie 5 minutes. Kepimo metu mėsą dažnai maišyti, kad nebebūtų sulipusių gabaliukų. Suberiame prieskonius, susmulkintą česnaką, takų padažą ir dar kepame apie 10 minučių ar kol mėsa bus iškepusi, nebebus skysčio. Burokine tarka sutarkuojame sūrį.
Gaminimas: Į pusę tortilijos sudedame mėsą, užberiame sūrį. Tortiliją perlenkiame ir iš abiejų pusių pakepame po keletą minučių sausoje keptuvėje ar kol sūris išsilydys, o tortilija lengvai apskrus. Tortilijas perpjauname į 2 dalis.






Kesadilijos su jautiena
- Porcijų skaičius: 12
- 1 porcijos maistinė vertė: 158 kcal, angliavandenių 9,6 g, riebalų 7,6 g, baltymų 14,5 g
- Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
- 500 g maltos jautienos
- 6 vid. dydžio viso grūdo tortilijų
- 200 g fermentinio sūrio
- 1 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 3 valg. š. takų padažo (ar pomidorų padažo)
- 1/2 arbat. džiovinto raudonėlio
- 1/2 arbat. kumino
- 1/2 arbat. paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. aitriosios paprikos miltelių (ar pagal skonį)
Gaminimas:
- Keptuvę įkaitiname iki aukštos kaitros (aliejaus pilti nereikia), sudedame maltą jautieną, smulkiai pjaustytą svogūną ir kepame apie 5 minutes. Kepimo metu mėsą dažnai maišyti, kad nebebūtų sulipusių gabaliukų.
- Suberiame prieskonius, susmulkintą česnaką, takų padažą ir dar kepame apie 10 minučių ar kol mėsa bus iškepusi, nebebus skysčio.
- Burokine tarka sutarkuojame sūrį.
- Į pusę tortilijos sudedame mėsą, užberiame sūrį. Tortiliją perlenkiame ir iš abiejų pusių pakepame po keletą minučių sausoje keptuvėje ar kol sūris išsilydys, o tortilija lengvai apskrus.
- Tortilijas perpjauname į 2 dalis. Patiekiame su takų padažu.