Ši tuno užtepėlė su kiaušiniais gali būti patiekiama kaip užkandis arba ją galima valgyti ir pusryčiams. Ši užtepėlė yra ne tik gardi, bet ir maistinga, soti, joje yra daug baltymų. Man skaniausia šią tuno užtepėlę patiekti su paskrudintu prancūzišku batonu, bet galima valgyti ir kaip salotas ar susukti į tortiliją.
Jeigu nenorite naudoti majonezo, galite jį keisti į graikišką jogurtą arba jį naudokite kartu su majonezu. Dar galite įdėti raudonojo svogūno ar svogūnų laiškų.

Kokia yra tuno nauda mūsų organizmui?
Pirkdama konservuotą tuną, visada renkuosi, kad jis būtų savo sultyse, o ne aliejuje. Toks tunas bus mažiau riebus ir turės mažiau kalorijų.
Tunas turi daug privalumų: jame yra omega-3 riebalų rūgščių, geležies, vitamino A, magnio, seleno, fosforo. Taip pat tunas yra baltymų šaltinis. Tad jis gali būti naudingas smegenų veiklai, raumenims ir imuninei sistemai. Visgi rekomenduojama tuną vartoti ne dažniau kaip 1–2 kartus per savaitę, nes jame gali būti gyvsidabrio.
Kaip pagaminti tuno užtepėlę su kiaušiniais?
Kiaušinius kietai išverdame. Batoną supjaustome ir paskrudiname sausoje keptuvėje ar orkaitėje. Nusunkiame tuno skystį. Kiaušinius smulkiai sutarkuojame. Sumaišome visus užtepėlės produktus kartu su susmulkintais krapais, pagal skonį įberiame juodųjų pipirų. Užtepame ant batono riekelių.






Tuno užtepėlė su kiaušiniais
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 170 kcal, angliavandenių 2,7 g, riebalų 10,8 g, baltymų 14,5 g
- Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 mažo indelio (grynojo kiekio 56 g) konservuoto tuno savose sultyse
- 1–2 valg. š. majonezo
- 1 arbat. š. švelnių garstyčių
- saujelės šviežių krapų
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- pailgo batono
Gaminimas:
- Kiaušinius kietai išverdame.
- Batoną supjaustome ir paskrudiname sausoje keptuvėje ar orkaitėje.
- Nusunkiame tuno skystį. Kiaušinius smulkiai sutarkuojame.
- Sumaišome visus užtepėlės produktus kartu su susmulkintais krapais, pagal skonį įberiame juodųjų pipirų.
- Užtepame ant batono riekelių. Skanaus!