Skip to content
Pieniškos dešrelės - tradicinis mėsos gaminys. Kaip pasirinkti kokybiškas ir ar jas galima kepti?

Pieniškos dešrelės – tradicinis mėsos gaminys. Kaip pasirinkti kokybiškas ir ar jas galima kepti?

  • by

Pieniškos dešrelės yra vienas populiariausių mėsos gaminių Lietuvoje ir kitose Rytų Europos šalyse. Šis produktas, pasižymintis charakteringa šviesiai rožine spalva ir švelniu skoniu, ypač mėgstamas vaikų ir dažnai naudojamas kaip karštas patiekalas. Pieniškos dešrelės gaminamos… Pieniškos dešrelės – tradicinis mėsos gaminys. Kaip pasirinkti kokybiškas ir ar jas galima kepti?

Sveikiausi šašlykai: įsikišo net mokslininkai. 2/3 grilio taisyklę būtina žinoti kiekvienam šašlykų kepėjui

Sveikiausi šašlykai: įsikišo net mokslininkai. 2/3 grilio taisyklę būtina žinoti kiekvienam šašlykų kepėjui

  • by

Kol lietuviai diskutuoja apie geriausius marinatus, mokslininkai atskleidžia stebinančią tiesą: ne visi šašlykai turi vienodą įtaką mūsų sveikatai. Skirtumas tarp sveiko ir kenksmingo kepimo gali lemti ne tik vasaros skonį, bet ir jūsų sveikatą ateinančiais… Sveikiausi šašlykai: įsikišo net mokslininkai. 2/3 grilio taisyklę būtina žinoti kiekvienam šašlykų kepėjui

Balzamiko actas – iš Italijos atkeliavęs skonių lobis, kuris slepia daugiau nei tik rūgštelę salotoms

Balzamiko actas – iš Italijos atkeliavęs skonių lobis, kuris slepia daugiau nei tik rūgštelę salotoms

  • by

Jeigu reikėtų išskirti vieną vienintelį ingredientą, kuris sugeba elegantiškai sujungti saldumą, rūgštį ir subtilų kartumą, neabejotinai tai būtų balzamiko actas. Šis juodai rudas, tamsiai blizgus skystis dažnai puošia gurmaniškus patiekalus, tačiau jo kelias iki šiuolaikinių… Balzamiko actas – iš Italijos atkeliavęs skonių lobis, kuris slepia daugiau nei tik rūgštelę salotoms

Majonezas: skonis, istorija ir kulinariniai stebuklai. Kaip pasigaminti sveikesnį majonezą namuose?

Majonezas: skonis, istorija ir kulinariniai stebuklai. Kaip pasigaminti sveikesnį majonezą namuose?

  • by

Majonezo istorija siekia XVIII amžių, kai jis buvo sukurtas Minorkos saloje, Po–Maono mieste (dabar žinomame kaip Mahonas). Nuo to laiko ši emulsija užkariavo pasaulio virtuves. Šiandien modernioje virtuvėje – majonezas: jo gaminimo subtilybės, maistinė vertė,… Majonezas: skonis, istorija ir kulinariniai stebuklai. Kaip pasigaminti sveikesnį majonezą namuose?