Skip to content

Makaronai su burata ir pomidorų padažu – lengvai pagaminamas patiekalas

  • by

Šie makaronai su burata ir pomidorais yra tikrai gardus patiekalas, kuris tiks greitai vakarienei ar pietums. Jam pagaminti reikia visai nedaug produktų, beveik nieko nereikia pjaustyti, o pats gaminimas tikrai ilgai netruks, o tada galėsite mėgautis šiais kreminiais makaronais.

Šių makaronų gaminau apie 2 porcijas, o buratos galima naudoti arba vieną, arba du rutuliukus. Geriausia ją patiekti ne šaltą, o kambario temperatūros, kad jos vidus būtų kreminis ir geriausiai atsiskleistų skonis.

Makaronai su burata

Kaip valgyti buratos sūrį?

Nors buratos sūrio galima rasti kiekviename prekybos centre, bet ne visada lengva sugalvoti ką su juo pasigaminti. Šis itališkas sūris panašus į mocarelą, bet jo viduje yra šviežia grietinėlė. Burata yra švelnaus skonio ir kreminės tekstūros, tad ji dera su įvairiais patiekalais.

Patiekalai, kuriuose dera burata:

  • Salotos – buratą patiekite kartu su pomidorais, baziliku. Taip pat šis sūris puikiai tinka su vaisiais ir uogomis: braškėmis, vyšniomis, figomis, nektarinais ir persikais.
  • Pica – sūrį uždėkite, kai pica bus iškepusi.
  • Makaronai – uždėkite ant šiltų makaronų, kad burata galėtų išsilydyti.
  • Sumuštiniai, brusketos – patiekite buratą ant paskrudintos šviesios duonos kartu su pomidorais ir vytintu kumpiu „Prosciutto“.

Kaip pagaminti makaronus su burata ir pomidorais?

Makaronai: juos išverdame pasūdytame ir dideliame kiekyje vandens. Išvirę makaronai tūrėtų būti „al dente“ – apykiečiai. Dalį makaronų nuoviro pasiliekame.

Pomidorų padažas: Gilioje keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame vyšninius pomidorus ir juos troškiname, kol jie šiek tiek sukris, apie 5–6 minutes. Sudedame susmulkintą česnaką, pomidorų pastą, viską išmaišome ir pakepiname apie minutę. Su šakute ar mentele pomidorus paspaudžiame, kad jie išskirtų savo sultis. Supilame grietinėlę, įberiame druskos, juodųjų pipirų ir viską patroškiname apie 5 minutes.

Patiekimas: Sudedame makaronus, įpilame apie 1/4 stiklinės makaronų vandens ir viską išmaišome. Suberiame smulkiai supjaustytus bazilikus. Patiekiame su kambario temperatūros burata.

Kitos greitų pietų idejos

Makaronų su burata gaminimas
Vyšniniai pomidorai
Keptų pomidorų padažas
Makaronų patiekalai
Makaronai su pomidorais
Su kuo valgyti burrata?

Makaronai su burata ir pomidorais

  • Porcijų skaičius: 2 porcijos
  • 1 porcijos maistinė vertė: 523 kcal, angliavandenių 60,6 g, riebalų 22,8 g, baltymų 16 g
  • Paruošimo laikas: 25 minutės

Jums reikės:

  • 150 g makaronų (naudojau penne rigate formos)
  • 1 rutuliuko buratos sūrio (galima naudoti ir 2)
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/3 stiklinės (50 ml) grietinėlės
  • 1/4 stiklinės makaronų nuoviro
  • 1/3 stiklinės šviežių bazilikų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Makaronus išverdame pasūdytame ir dideliame kiekyje vandens. Išvirę makaronai tūrėtų būti „al dente“ – apykiečiai. Dalį makaronų nuoviro pasiliekame.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame vyšninius pomidorus ir juos troškiname, kol jie šiek tiek sukris, apie 5–6 minutes.
  3. Sudedame susmulkintą česnaką, pomidorų pastą, viską išmaišome ir pakepiname apie minutę.
  4. Su šakute ar mentele pomidorus paspaudžiame, kad jie išskirtų savo sultis.
  5. Supilame grietinėlę, įberiame druskos, juodųjų pipirų ir viską patroškiname apie 5 minutes.
  6. Sudedame makaronus, įpilame apie 1/4 stiklinės makaronų vandens ir viską išmaišome. Suberiame smulkiai supjaustytus bazilikus.
  7. Patiekiame su kambario temperatūros burata. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *