Skip to content

Įdarytos cukinijos su malta mėsa – vasariškas ir gardus patiekalas

Įdarytos cukinijos su malta mėsa puikiai tinka vasariškiems, lengviems pietums ar vakarienei, kai norisi sotaus, bet kartu ir lengvai virškinamo maisto. Šis patiekalas tinka ir tiems, kurie vengia angliavandenių. Maltą mėsą ar faršą galima naudoti pačią įvairiausią – tinka jautiena, kalakutiena, vištiena, kiauliena ir pan. Aš šias cukinijas gaminau su malta kalakutiena. Ji turi mažai riebalų, iškepa labai greitai.

Cukinijas geriausia naudoti nedideles, vienodo dydžio. Tokių cukinijų sėklos būna labai mažos, todėl išskobtą minkštimą galima panaudoti ir gaminant įdarą. Nesunaudotą cukinijų minkštimą galima sunaudoti gaminant kokteilius, košes, įdėti į trintą sriubą ar troškinį.

Įdarytos cukinijos

Kokie gali būti kiti įdarytų cukinijų variantai?

Įdarytų cukinijų variantų gali būti pačių įvairiausių – nuo klasikinių su mėsa iki vegetariškų ar net veganiškų. Nors dažniausiai įdarui naudojama malta mėsa ar faršas, bet siūlome išbandyti ir šiuos variantus:

Varškė su daržovėmis. Galite naudoti įvairias daržoves, pavyzdžiui morkas, paprikas, svogūnus, pievagrybius, kukurūzus. Galima papildomai įdėti ir kiaušinį. Vieroj varškės galite naudoti fetos sūrį.

Ankštinės daržovės. Lęšiai, pupelės dar vienas gardus ir maistingas cukinių įdaro variantas, tinkantis vegetarams.

Įvairios kruopos. Įdarą galima gaminti su bolivinėmis balandomis, kuskusu, bulguru ar ryžiais.

Kaip pagaminti įdarytas cukinijas su malta mėsa?

Cukinijos: jas perpjauname per pusę, įpjauname šonus peiliu ir šaukšteliu išskaptuojame minkštimą. Jį smulkiai supjaustome. Jeigu minkštime yra didesnių sėklų, tada jo nenaudojame.

Į kepimo formą sudedame cukinijas, vidų keliose vietose negiliai subadome šakute. Lengvai apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais. Kepame 180 °C laipsnių temp. apie 20 minučių ar kol jos suminkštės.

Mėsos įdaro paruošimas: tuo metu keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname apie 4 minutes ar kol jis taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudedame mėsą, prieskonius, druska, pipirus ir kepame, kol mėsa nebebus raudona, apie 5 minutes.

Sudedame susmulkintus česnakus ir pakepiname apie 30 sekundžių. Supilame pomidorus, sudedame cukinijų minkštimą ir viską keletą minučių patroškiname.

Įdarytų cukinijų kepimas: į cukinijų puseles sudedame paruoštą mėsos įdarą, ant viršaus užbarstome tarkuotą sūrį. Kepame orkaitėje apie 10–15 minučių ar kol cukinijų puselės bus minkštos. Skanaus!

Jeigu patiko šios įdarytos cukinijos, siūlome išbandyti ir šiuos receptus:

Įdarytų cukinijų produktai
Kiek laiko kepti įdarytą cukiniją?
Mėsos įdaras
Malta mėsa įdaryta cukinija
Cukinijos su faršu orkaitėje
Įdarytos cukinijos su malta mėsa

Įdarytos cukinijos su malta mėsa

  • Porcijų skaičius: 3 porcijos
  • 1 kepsnelio maistinė vertė: 365 kcal, angliavandenių 9,8 g, riebalų 19,6 g, baltymų 36,9 g
  • Paruošimo laikas: 35 minutės

Jums reikės:

  • 3 nedidelių, jaunų cukinijų
  • 400 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną, bet tinka bet kuri malta mėsa ar faršas)
  • 3/4 stiklinės konservuotų smulkintų pomidorų
  • 3/4 stiklinės cukinijos minkštimo
  • 1/2 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 80 g fermentinio sūrio
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 arbat. š. vištienos prieskonių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Cukinijas perpjauname per pusę, įpjauname šonus peiliu ir šaukšteliu išskaptuojame minkštimą. Jį smulkiai supjaustome. Jeigu minkštime yra didesnių sėklų, tada jų nenaudojame.
  2. Į kepimo formą sudedame cukinijas, vidų keliose vietose negiliai subadome šakute. Lengvai apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais. Kepame 180 °C laipsnių temp. apie 20 minučių ar kol jos suminkštės.
  3. Tuo metu keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname apie 4 minutes ar kol taps auksinės spalvos.
  4. Į keptuvę sudedame mėsą, prieskonius, druska, pipirus ir kepame, kol mėsa nebebus raudona, apie 5 minutes.
  5. Sudedame susmulkintus česnakus ir pakepiname apie 30 sekundžių. Supilame pomidorus, sudedame cukinijų minštimą ir viską keletą minučių patroškiname.
  6. Į cukinijų puseles sudedame paruoštą mėsos įdarą, ant viršaus užbarstome tarkuotą sūrį. Kepame orkaitėje apie 10–15 minučių ar kol cukinijų puselės bus minkštos. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *