Garantuojame, kad šie vištienos filė kepsneliai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Juos galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą ar kaip užkandį. Kepsnelius kepėme orkaitėje, bet galite naudoti karšto oro gruzdintuvę ar net keptuvę. Iškepusių vištienos kepsnelių išorė buvo ganėtinai traški, o vidus minkštas ir sultingas. Geriausia juos patiekti dar karštus, bet kepsneliai būna skanūs ir atvėsę, tad jie tiks ir kaip užkandis į išvyką.
Vištienos kepsnelius gaminome su džiūvesėliais, kurie buvo su paprikų milteliais, todėl iškepę jie buvo ryškios spalvos. Vietoj įprastų džiūvesėlių galite naudoti panko džiūvesėlius, su kuriais kepsneliai bus itin traškūs.
Džiūvesėlius sumaišiau kartu su tarkuotu kietuoju sūriu, kuris suteikė ir įdomesnį skonį, ir traškumą. Žinoma, šis ingredientas nėra būtinas ir galima gaminti vien tik su džiūvesėliais.

Su kokiu padažu patiekti vištienos kepsnelius?
Geriausia šiuos kepsnelius patiekti tik ką iškeptus, nors juos galima valgyti net ir šaltus. Nors kepsneliai yra viduje sultingi, bet skaniausia juos valgyti su norimu padažu. Mes siūlome pasigaminti graikiško jogurto padažą, kuris yra maistingas, nėra per daug kaloringas. Taip pat patiekėme su barberiu padažu, kuris suteikė sodrų skonį.
Kiti padažai, su kuriais galite patiekti kepsnelius:
- Pomidorų padažas
- Saldžiarūgštis padažas
- Majonezinis padažas
- Česnakinis padažas
- Tzatziki
Kaip pagaminti vištienos filė kepsnelius?
Vištiena: ją supjaustome ne visai smulkiai (apie 2–3 cm gabaliukais). Vištieną nusausiname su popieriniais rankšluosčiais.
Vištienos paruošimas: viename inde išplakame kiaušinius, žiupsnelį druskos ir pipirų. Kitame sumaišome džiūvesėlius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, prieskonius, druską. Iškart pasiruošiame kepimui: ant orkaitės grotelių uždedame kepimo popierių. Vištienos gabaliukus merkiame į kiaušinių plakinį, tada apvoliojame džiūvesėliuose, nukratome jų perteklių ir dedame ant grotelių.
Kepimas: dedame kepti į 180 °C įkaitintą orkaitę (su ventiliatoriaus funkcija) apie 15–20 minučių, kol kepsneliai bus lengvai apskrudę.
Padažas: sumaišome visus jo ingredientus. Patiekiame su šiuo padažu.
Jeigu patiko šie vištienos filė kepsneliai, siūlome išbandyti ir šiuos receptus:






Vištienos filė kepsneliai su džiūvesėliais
- Porcijų skaičius: 30 kepsnelių
- 1 kepsnelio maistinė vertė: 43 kcal, angliavandenių 1,4 g, riebalų 2,1 g, baltymų 4,3 g
- Paruošimo laikas: 25 minutės
Jums reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 2 kiaušinių
- 3/4 stiklinės džiūvesėlių
- 20 g (1/2 stiklinės) kietojo sūrio (nebūtinai)
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos
- 1/2 arbat. š. maltų česnako granulių
- 2/3 arbat. š. džiovintų čiobrelių
- žiupsnelio kajeno pipirų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Graikiško jogurto padažas:
- 1/2 stiklinės graikiško jogurto
- 1 arbat. š. švelnių garstyčių
- 1/2 arbat. š. skysto medaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Vištieną supjaustome ne visai smulkiai (apie 2–3 cm gabaliukais). Ją nusausiname su popieriniais rankšluosčiais.
- Viename inde išplakame kiaušinius, žiupsnelį druskos ir pipirų. Kitame sumaišome džiūvesėlius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, prieskonius, druską.
- Iškart pasiruošiame kepimui: ant orkaitės grotelių uždedame kepimo popierių.
- Vištienos gabaliukus merkiame į kiaušinių plakinį, tada apvoliojame džiūvesėliuose, nukratome jų perteklių ir dedame ant grotelių.
- Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje (su ventiliatoriaus funkcija) apie 15–20 minučių ar kol kepsneliai bus lengvai apskrudę.
- Sumaišome visus padažo ingredientus. Patiekiame su šiuo padažu.